Niet de grootste, wel de gezelligste!

Over de Quicksilver Bar

De Berebar

Al ruim 40 jaar geleden, in 1971, richtte Simon Ruiter Senior – alias Beer – de Quicksilver Bar op. Er kwam een tweede slagerij bij op het dorp en Beer werd huiverig dat er een tekort zou komen in zijn slagerij. Dus besloot hij om, naast slager, ook als kastelein door het leven te gaan. Beer toverde een verlaten woning aan de Dorpsstraat om tot een prachtig bruin café. En dit pakte meer dan succesvol uit!

De naam Quicksilver Bar is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Zoals velen wellicht weten was Simon een vervend speler van paardenraces. De naam Quicksilver stamt dan ook af van een geweldig renpaard. Quicksilver S won destijds geweldig veel draverijen en baanraces en was niet moe of kapot te krijgen. Dus leek het Simon een goed idee om zijn Bar naar dit fantastische renpaard te vernoemen. Helaas kwam deze naam in de volksmond niet voor; aangezien Simon zijn bijnaam Beer was, werd de bar al snel bekend als Beer of de Berebar.

Na de bar diverse keren verhuurd te hebben, besloten Beer en zijn vrouw Greetje om de bar te verkopen aan hun kinderen, Jos en Siemen. De jongens hebben de bar met veel plezier gerund tot februari 2005 en zijn nu beiden de eigenaren van de plaatselijke slagerij Ruiter in Wervershoof.

Jonge goden

Op 3 februari 2005 werd de bar overgenomen door twee jonge goden. Donny Mol (toen 21) en Alex Lindeboom (toen 24) besloten het café aan de Dorpsstraat over te nemen. Een uitstekende keuze, want zij hebben een heerlijke vijf jaar samengebracht. Het waren zakelijk goede jaren en er ontstond ondertussen ook een hele mooie vriendschap! De rollen waren goed verdeeld, we konden spreken van een gouden team!

Op 1 januari 2010 is Alex alleen verdergegaan, nadat Don had aangegeven met een ander avontuur te willen beginnen. Het was even wennen, maar Alex heeft twee jaar blij in zijn eentje weten te opereren in de complexe horecawereld! Ondersteund door een uitgebalanceerde personeelsbezetting, wist hij zich meer dan vaardig door de weekenden heen te manoeuvreren.

Professionals in gezelligheid

Echter, na twee jaar eenzaam aan de top te hebben gestaan, vond Alex het weer tijd voor een nieuwe compagnon. Peter Dekker is op 1 januari 2012 aangetreden als partner in de Quicksilver Bar. Op 13 januari 2014 zijn we gestart met het verbouwen van de bar. Er is toen gekozen om er een nieuwe kleinere bar in te zetten, waardoor er meer ruimte is gekomen in het café zelf. Het interieur is ook dusdanig aangepakt, waardoor er meer rust wordt gecreëerd om lekker een drankje en een hapje te kunnen doen.

We zien jullie snel in de Quicksilver Bar!
Alex & Peter a.k.a. Poekie, professionals in gezelligheid.